Fotóalbumok a 2015. évi táborról

Tábornyitás a 30. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc táborban

"Dicsérni jöttem a hagyományt, nem temetni!" (Birinyi József) Érkezés, kézművesség, lovaglás, tábornyitó koncert, a Birinyi József által 1985-ben alapított Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc táborban, Örkényben.

<<< Tovább az albumhoz >>>

Zenés ébresztők reggelente

"A látvány művészete fényben él, a zene sötétségben is utat mutat." (Birinyi József) A Csutorás Táborokban, stílusosan, minden reggel 7-kor zenével ébresztjük a kipihent táborozókat. Dudával, tilinkóval, tárogatóval, kanásztülökkel, énekkel, furulyákkal, kavalokkal, vonósbandával.

<<< Tovább az albumhoz >>>

Táncház

Az első este: Fergeteges mezőségi és moldvai táncház a 30. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, Örkényben. A táncházat vezette Böde Harkai Csilla és Böde István, zenélt Inoka Győző és zenekara, valamint a Csutorás Tábor moldvai zenekara, Legedi László István és Kovács László "prímázásával".

<<< Tovább az albumhoz >>>

Tábortűz és körtánc

"A tradíció nem a hamu őrzése, hanem a tűz továbbadása." (Gustav Mahler) Boszorkányégetés vagy boszorkányos lendületű moldvai táncház a tábortűz körül? Az utóbbi. Legedi László István, Kovács László, Héjja Balázs és tanítványaik zenéjére, Böde István és Harkai Csilla vezetésével tüzet szító táncház a lángoló ágak körül.

<<< Tovább az albumhoz >>>

Birinyi József hangszerbemutató műsora a 30. Csutorás Táborban

"Síppal, dobbal..." Birinyi József, népzenekutató, hangszeres szólista, a Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánctábor alapítója, vezetője hangszerbemutató műsorán az 1300 darabból álló Birinyi Gyűjteményből 65 hangszert mutatott be, szólaltatott meg a jubileumi, 30. tábor 1,5 órás koncertjén.
<<< Tovább az albumhoz >>>